Rasul, un nou tratament

Despre ras s-au tot spus lucruri, de la faptul ca poate ajuta sa se reduca stresul si pana la faptul ca ar putea favoriza ingrasarea. Cert este ca un astfel de obicei te face pur si simplu sa te simti bine. Este clar ca rasul ajuta la o stare de bine cand endorfinele sunt eliberate in organism. Ca o forma de tratament rasul poate ajuta si memoria, sustin cercetatorii.

Care sa fie legatura intre ras si memorie, ceea ce pare oricum greu de crezut? In momentul in care radem reducem nivelul de stres. Asta va favoriza memoria pentru ca intr-un mediu placut retinem mai usor anumite aspecte. Si pana la urma vom corela  mai usor anumite amintiri, pentru a rememora un moment din viata, cu rasul.

Cercetatorii spun ca nivelul de cortizol, acel hormon responsabil cu stresul este redus in momentul in care radem. Acesta ar putea fi si secretul studiului; in contextul actual cand sistemul de invatamant impune materii stufoase si elevii nu se mai simt atrasi de ideea de a invata o forma mai lejera ar putea fara doar si poate sa ajute. Elevii ajung sa creada ca au nevoie de scoala in cel mai rau caz, ca totul este prea greu si considera totul un stres absolut.

Una peste alta rasul poate fi o forma de tratament. O terapie ce se descopera in cele mai profunde idei si nu degeaba in ultima vreme se pune accent pe ideea de terapie prin ras. Chiar si fortat se pare ca ajuta pentru ca deconecteaza organismul si mintea de la aspectele stresante si ne face sa ne simtim mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.