Surse de dependenta

Un om dependent nu mai este un om liber insa cand vine vorba de mancare multi prefera sa fie ingenunchiati chiar daca asta inseamna sa aiba o oarecare problema sau limitare. Dependenta alimentara vine in ultimul timp si fara sa depunem prea mult efort. Asta inseamna ca o data ce ai mancat un produs este foarte probabil sa iti mai doresti de vreme ce in compozitia sa se va gasi tot felul de ingrediente ce provoaca dependente.

Un top al produselor care iti dau dependenta tine de:

  1. Inghetata, cea care daca nu este preparata dupa o reteta naturala contine si grasimi si indulcitori. Ni se pare totul atat de delicios insa uitam cate calorii adaugam la o masa. Asa ca cel mai bine alegem iaurt sau fructe in loc de inghetata cu multe e-uri. 
  2. Cartofii prajiti sunt o manie pentru multi care pur si simplu nu isi pot vedea ziua fara o portie de cartofi. Acestia insa vin cu o multime de sare mai ales in varianta de chipsuri si sunt cei care pot da foarte usor dependenta. 
  3. Carnea procesata este la fel de usor de placut. Se face placuta in varii feluri caci vine cu o gama larga de produse insa toate la randul lor contin mai multa sare decat ar trebui si prea putina sursa de carne naturala. 
  4. Painea alba are un indice glicemic mare insa nu numai din acest punct de vedere este considerata un inamic si pentru sanatate si pentru silueta. Da dependenta alimentara, ingrasa si nu degeaba se recomanda painea integrala. 
  5. Bauturile cu cafeina sunt la fel de periculoase. Poate fi vorba de energizante spre exemplu care te atrag cu un gust divin insa care nu fac nimic bun pentru tine. Cafeina din ele este cea care stimuleaza secretia de adrenalina insa imediat dupa acest efect vei fi mai obosit ca oricand. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.