Culorile care te fac sa cumperi mai mult

Ce culori crezi ca te influenteaza sa cumperi mai mult? Exista o intreaga strategie din acest punct de vedere si desi nu iti dai seama de asta exista modalitati simple prin care cumparatorul este parca convins mai mult sa aleaga un anumit produs.

Din lista celor mai comune culori folosite pentru ambalajele produselor se numara:

  • Rosul- este  o culoare destul de comuna si cand vine vorba de ambalajele produselor se pare ca rosul este cel care stimuleaza apetitul.Asa ca de fiecare data cand vezi un amabalaj a unui produs de asa natura vei fi mai mult decat tentat sa cumperi. Si daca e si ciocolata, asociata cu iubirea si pasiunea rosul este garantat ceea ce te face sa cumperi fara sa mai stai pe ganduri.
  • Galben- starea de fericire indusa. Cand vezi aceasta culoare ti se induce stare de bine, de optimism. Din nou un plus pentru produsele care au un ambalaj de asa natura. Insa ar trebui totusi sa aiba si legatura cu produsul in sine, adica sa fie vorba de malai, de pufuleti, de produse cu extract de fructe, de lamaie. 
  • Albastru- este destul de comuna culoarea la ambalaje desi nu se coreleaza cu un anumit produs in sine. Specialistii spun ca aceasta culoarea este cea care iti induce ideea de amintire. Concret, parca tii minte mai bine aceasta culoare decat oricare alta. 
  • Nu in cele din urma din aceeasi lista a culorilor comune se numara si portocaliul, cel care iti induce ideea de satisfacere a poftelor. Te simti parca satul si fara pofte asa ca un astfel de produs are si el sanse sa fie mai des ales.
Intr-o oarecare masura tine si de preferintele personale astfel ca nu este exclus sa alegi ceea ce ti se pare atragator. Mai ales cand este vorba de un cadou anume este clar ca si nuantele au si ele o parte estetica de bifat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.