Cand nu esti expert in bucatarie

Nu ne-am nascut invatati insa cum de unele lucruri avem nevoie de zi cu zi te inveti cu ele din necesarul vietii. Asa e si cu bucataria, acolo unde iti pui la contributie imaginatia insa mai intai de toate conteaza siguranta.

Pentru gospodinele care nu au devenit gospodine si pentru cei care isi incearca norocul de a gati iata cateva sfaturi:

  • Aici nu e loc de joaca. Asa ca cei mici si animalele de companie nu au ce cauta in jurul tau in timp ce gatesti. Fie nu este igienic, fie ca tine de siguranta ta si a celor din jur nu ai motive sa tii astfel de prezente aproape de tine. 
  • Graba strica treaba si in acest caz se confirma din nou acest lucru. Din graba poti face mici greseli insa care te costa destul de mult. Asa ca evita sa iei oala in repezeala, sa arunci cutitul pe unde apuci si asa mai departe. Nu uita ca aici lucrezi cu foc si presiune, cu aragaz, gaz si nu este tocmai un caz fericit sa dai un rateu. 
  • Imbraca-te corespunzator. Poate ca suna ciudat si banal insa tine cont de acest lucru caci te poti arde, frige si asa mai departe. Un sort te protejeaza, la fel ca si boneta. In orice caz nu iti doresti ca uleiul incins sa sara pe piele, sa nu fie mai degraba absorbit de tesatura si sa ajunga direct pe piele si nu in ultimul rand tine cont de igiena si de parul imprastiat. 
  • Invata sa manuiesti cutitele. De fapt un cutit prost, care nu taie prea bine, este mai periculos decat unul foarte bun. Te vei chinui si vei insista sa tai si pana sa iti alunece printre degete si sa te tai nu este decat un singur pas. 
Curatenia in bucatarie este esentiala, din nou din motive de igiena. Insa dincolo de asta tine cont ca o singura pata de lichid te face sa aluneci si siguranta in bucatarie conteaza si ea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.