Simbolistica darurilor la botez

Avem traditii care ne amintesc de cultura din care facem parte. Mai ales la evenimente speciale precum la nunta sau la botez exista atat de multe traditii care sa marcheze momentul in sine. Este o etapa ce marcheaza si trecerea timpului si evolutia pana la urma.

Cand vine vorba de un botez venirea pe lume a unui nou membru intr-o familie este clar un moment ce merita sarbatorit ca atare. Si aici exista destul de multe traditii, unele care se respecta, unele care se redefinesc insa in orice caz tine si de simbolistica cadourilor. Se ofera si se primesc in egala masura.

Desi prezenta ca si invitat la botez este din start un cadou  sa spunem de vreme ce asta arata respectul de a fi alaturi de o familie si implicit de copil exista si concret traditia cadourilor cumparate. Asa cum sunt acele cadouri oferite ca si marturii botez, se doreste de fapt o mica amintire de la cele intamplate, de la evenimentul in sine.

Marturiile sunt de fapt mici cadouri cu simbolistica si nu ceva atat de grandios si scump incat sa nu iti poti permite. O forma de multumire de asemenea, pentru prezenta si de ce nu ca si implicare, marturiile pot avea diverse forme si culori insa si consistenta. De cele mai multe ori se opteaza pentru cele decorative sau in orice caz cele care completeaza masa ca si aranjament, aratand ca o imagine a bogatiei.

Daca vei alege borcanele cu miere se spune ca este o expresie a faptului ca iti doresti pentru invitati o viata dulce si bogata, la fel ca si pentru viata celui mic, nou nascut. Daca vei alege saculeti sau cutiute cu bomboane expresia cadoului este pe aceeasi lungime de unda, dorinta de viata dulce. Iconitele sunt si ele la mare cautare si simbolistica este de la sine inteleasa. Si daca totul se coreleaza cu momentul tainei botezului se pot alege ca si marturii chiar si mici sticlute cu mir, o corelatie cu cele sfinte si interpretare a dorintei de a fi urmati de credinta oriunde si oricand in viata.

Marturiile sunt cele care le primesc fiecare invitat la plecare asa ca nu ar trebui sa treci cu vederea si aceasta parte de planificare a intregului eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.