In ce directie ne indreptam cu job-urile viitorului

Suntem participanti la schimbari majore in ceea ce priveste cursul job-urilor si a modului in care redefinim societatea. Si pe zi ce trece suntem tot mai aproape de ceea ce inseamna evolutie si schimbare. Asa ca studiile confirma ca job-urile pe care le vom practica vor avea un cu totul alt program.

Conform cercetarilor de pe piata se arata ca vom lucra cu un program cu mult mai flexibil si ne vom baza pe tehnologie in cea mai mare parte. Asta inseamna ca ne vom ghida numai cu ajutorul unor echipamente de genul gadget-urilor smart ce sunt in numar tot mai mare pe piata si de la an la an tot mai surprinzatoare.

Ca un soi de fisa a postului si cum ne vom defini inseamna:

  • Folosirea a cel putin doua dispozitive moderne si in special a unui numar mare de aplicatii ce acum sunt oarecum fun si usor de folosit. 
  • Prezenta robotilor nu ne va ocoli astfel ca estimarile specialistilor arata ca pana in 2020 8 din 10 angajatori se va gandi si la varianta de a avea un robot care sa ajute in munca intreprinsa, chiar daca in acel mediu de activitate exista prezenta umana de baza. 
  • Ca si preferinta pentru tipurile de dispozitive cu care se va lucra se pare ca  un smartphone va fi incantarea majoritatii. 
  • Baza in ceea ce priveste multi taskingul va fi pentru generatiile de tineri care vin din spate, asa zisele generatii de tip Y. 
  • In mare parte angajatii vor fi disponibili mereu pentru a munci la program. Insa sa nu consideram o munca non stop. In mare pare se va pune accent pe flexibilitate. 
  • Se va putea lucra de acasa, cu pauze de masa flexibile de asemenea. 
  • Si recrutarea este diferita astfel ca se poate realiza totul si de la distanta pe principiul conferinta video. 
Si schimbarile sunt abia la inceput. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.