Dureri de cap bata-le vina

Durerile de cap pot avea diversi factori declansatori, de la deshidratare si pana la proasta alimentatie sau ritmul unei zile. Desi sunt din lista celor mai banale afectiuni si cu toate acestea sunt destul de suparatoare. Durerile de cap ajung sa iti afecteze viata pana cand nu vei mai putea sa tii acelasi ritm pe care il ai.

Atat timo cat nu stii cauza si nu stii cum sa actioneze e mai mult probabil ca la un moment dat sa iti hranesti la propriu durerea de cap. Asta inseamna sa accentueze totul pentru ca vei consuma stimulente. In aceasta categorie se poate numara vinul din randul bauturilor alcoolice, ciocolata si cacao in general, dulciurile, berea sau chiar si varza murata. Studiile arata ca astfel de alimente pot fi cele care accentueaza si mai mult durerile de cap.

De ce te doare capul? Una din explicatii ar putea fi chiar despre lipsa somnului. Cand nu ai parte de odihna necesara tensiunea si oboseala isi spun cuvantul. Asta inseamna cel mai adesea sa sari peste ritmul pe care il aveai si anume sirul de 6 pana la 8 ore de somn- daca dormi mai mult sau mai putin durerile de cap ar putea fi exact ceea ce te loveste.

Lipsa meselor principale din timpul zilei este si ea o alta cauza a durerilor de cap. Mai ales cand prima masa din zi lipseste si programul este de asa natura cat sa inceapa dimineata este cert ca  organismul tau nu va avea puterea necesara de a tine pasul cu ritmul.

Dureri de cap de la lene? De fapt cand nu faci ceva si ai parte de o perioada de inactivitate ai putea de asemenea sa experimentezi durerile de cap. Asadar, tine cont ca in orice ai face ai nevoie de un echilibru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.