Incepe anul cu economie

Dupa sarbatori mai toata lumea se plange de lipsa banilor. Este o chestiune absolut normala si dincolo de asta este ceea ce poate ca nu are cum sa se evite. Excesele de sarbatori insa trebuie sa se compenseze asadar, iata cateva moduri prin care poti sa faci economie inca de la inceput de an.

Este iarna. Stim, caldura costa insa daca ai renunta la ideea de a purta tricou cu pantaloni scurti poate ca nu ai plati atat de mult. Asa ca fa un minim de efort si imbraca-te adecvat pentru sezon, platit mai putin cand reglezi nivelul de temperatura in casa.

Strange orice ban, chiar daca asta inseamna si ceva marunt spre exemplu restul de la paine. Asta se aduna la un moment dat si cumulat ajungi sa castigi cat de putin insa cat sa conteze. Strangi in medie 30 de lei pe luna cand adunci orice tip de marunt. La un moment dat poti chiar si sa platesti ceva sau cumperi bunuri alimentare in casa. Vrei sa vezi diferenta?

Chitantele, bonurile de la magazine nu le pastrezi si rau faci. Asta pentru ca o retrospectiva a ceea ce cumperi te va ajuta sa vezi cu alti ochi ceea ce faci. E ca si cand te detasezi si analizezi totul, invatand cat si unde gresesti poate in alegeri la produse. Asta te ajuta desi nu o crezi.

Si pentru ca orice urma de confort se plateste nu uita ca mersul pe jos face piciorul frumos. Mai ales acum cand dupa sarbatori te plangi de extra kilograme ai face bine sa renunti la masina si sa nu mai alimentezi. Un mic efort de inceput iti salveaza bani in buzunar si te face si independent cand traficul este o nebunie.

Cumpara din timp bilete de vacanta si programeaza totul, ataca in perioada de solduri si vei reusi cel putin sa treci de perioada moarta a anului, primele doua luni cand banii cheltuiti de sarbatori incep sa aiba repercusiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.