Copii, implicati in pregatirea pentru sarbatori

Orice parinte incearca sa isi educe copilul in spiritul sarbatorilor si sa il atraga pe acesta in aceasta lume. Se spune ca nu este bucurie mai mare ca familia sa traiasca in spirit crestin. Desi parerile sunt impartite si metodele de aplicare sunt la fel de diverse, nu este exclus sa va doriti sa introduceti in viata celui mic anumite traditii specifice pentru sarbatori.

Poate ca in lumea sa nu va intelege mare lucru din tot ceea ce inseamna sarbatorile de Paste. Dar, in incercarea de a face asta iata cateva modalitati sa ii aduceti pe copii intr-o astfel de lume:

  1. Chiar daca povestea pascala se prea poate sa fie un pic prea dura pentru cel mic poti oricand sa ii citesti din carti, sa ii citesti in rime, povesti potrivite pentru varsta sa. Si nu este niciodata prea tarziu sa incepi sa faci asta. 
  2. Ideea de a merge la biserica ar trebui sa fie una comuna in randul celor care isi doresc sa insufle celui mic ideea de crestinism si religie. Dar mai ales acum in perioada Saptamanii Mari sau Luminata asa cum se mai spune, mai ales in perioada de post si procesiune premergatoare Pastelui ar trebui sa tinem cont de prezente la biserica din dorinta de a descoperi ritualuri noi. Pentru cei mici este ceva fascinant. 
  3. Pregatirile de Paste in ceea ce priveste meniul inseamna de asemenea o posibilitate de a implica si copilul in tot acest plan. Spre exemplu vopsitul oualor este o adevarata aventura si o reala placere pentru cei mici. Nu ar strica sa ii ai in preajma la acest capitol, mai ales daca au sansa de a scoate la iveala si creativitatea lor. 

Pe masura ce un copil creste acesta va putea sa constientizeze ce se intampla in jurul sau, ce este responsabilitatea, ce este viata pe pamant si asa mai departe. Nu te astepta sa fie prea serios de prima data cand aude despre povestea Pastelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.