Cand a fost scrisa Biblia?



Intrebarea care priveste ideea momentului in care a fost scrisa Biblia starneste o multime de scantei, din cauza teologiilor diferite. Multi sunt de parere ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu, si astfel, scrierea Bibliei implica si oamenii care au avut de a face cu acest lucru, existand sanse ca aceasta sa fie modificata. Astfel ca, de exemplu, cea mai buna parte a Vechiului Testament, in special primele cinci scrieri, este caracteristica atat evreilor cat si crestinilor, considerandu-se ca aici apare cuvantul divin a lui Dumnezeu, scris de Moise in jurul anului 1400 i. Hr. Potrivit crediciosilor, nu exista posibilitatea unei erori in scrierile Cuvantului lui Dumnezeu. 
 

Interpretarea Bibliei


Ceea ce o buna parte de cercetatori biblici sugereaza, este ca exista o multime de interpretari a Vechiului Testament. In special, Geneza este cea mai discutata scriere, oamenii credinciosi sustinand ca nu vad de ce Dumnezeu si-ar umbri, in mod deliberat, propriile Sale cuvinte. 

Astfel, in urma acestui lucru, cercetatorii biblici sunt de parere ca exista doua sau trei scrieri care ruleaza in Vechiul Testament sau dinTorah. Una este, probabil, munca lui Moise, iar alta se crede a fi scrierea unor preoti sau rabini. De fapt, exista oameni care sunt de parere ca cele cinci scrieri din Vechiul Testament au continuat sa fie modificate pana in anul 800 i. Hr. 

Cercetatorii biblici au indoieli cu privire la scrierea Vechiului Testament pe Muntele Sinai. Cum a reusit Moise sa scrie toate acele cinci carti? Acest lucru sugereaza ca o puna parte din scrieri au fost modificate dupa Moise, iar momentul in care Biblia a fost scrisa este inca discutabila, sustin cercetatorii biblici devotati. 

Din moment ce Biblia a fost tradusa in nenumarate llimbi, unii cercetatori sunt de parere ca unele traduceri au suferit modificari impresionante.  Noul Testament se crede ca a fost scris intr-o perspectiva mai noua, intre anii 50- 95 d. Hr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.