Pleci in vacanta? Ce faci cu animalul de companie

Stapanii de animale de companie isi pun tot timpul problema ce vor face cand vor pleca pe o perioada mai lunga. Te bazezi pe rude, prieteni, pe un vecin..Insa nimci nu aduce o implinire deplina caci vei fi departe si cu siguranta altcineva nu va fi atat de atent la nevoile animalului tau de companie. Pornind din start de la premisa aceasta pierzi teren caci da, nicaieri nu este la fel ca acasa si se aplica si pentru animalutele necuvantatoare din viata noastra insa a inchide usa dupa tine inseamna mai mult chin decat daca l-ai lasa in grija cuiva.

Cum te asiguri si ai incredere in cineva? Exista tot felul de hoteluri, pensiuni specializate pe acest domeniu Contra unei sume de bani asiguri cazarea, masa si toata grija pentru animalul tau. Nimic in rutina lui nu trebuie sa se schimbe doar locul si persoana cu care va petrece timp. In plan psihologic si animalutele vor suferi oarecum pentru ca nefiind obisnuite sau chiar si fara acest aspect este despartirea de stapan, ideea de abandon.

Dar cum competitia pe aceasta piata face diferenta vei gasi si servicii extra pentru care merita sa te preocupi. Caci asa cum fiecare om este diferit fiecare animal de companie este diferit. Poti opta pentru ca plimbarea zilnica sa fie nu impreuna cu alte animalute ci separat pentru a crea impresia de familiaritate, de atentie totala acordata si se aplica si pentru spatiul si timpul de joaca.

Exista si cazuri cand oricum ar fi situatia stapanul nu se desparte de animalul sau de companie insa o data cu aceasta deciie trebuie sa te gandesti la locatii care sa iti permita sa te cazezi cu tot cu animalut, plata pentru acest lucru sau pentru a calatori in strainate sa ii asiguri acetele necesare.

Este greu sa judeci caci pana nu te afli intr-o astfel de situatie nu poti sa compari, nu poti sa stii ce sentimente te incearca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.