Sezonul vacantelor la mare si pericolul ce pandeste...din nisip

Si cand mergem la un strand sau la o piscina trebuie sa existe o grija, o atentie deosebita la igiena, la modul in care ne manifestam pentru a evita sa ne imbolnavim. Pentru ca multimea de oameni reprezinta din start o adunatura de microbi, pentru ca pana si din aer putem contacta diverse bacterii este mai bine sa prevenim decat sa tratam. Iar cand vine vorba de a merge la mare nisipul este si el un mediu propice pentru diverse bacterii, microbi care ne aduc batai de cap. In special cei sensibili sunt primii vizati in a se feri de astfel de situatii.

Lista de boli ce se pot contacta din nisip este una lunga si de natura sa afecteze tractul digestiv sau pielea si nu numai. Pe cand in unele cazuri a evita asa ceva este un lucru vizibil alteori grija se rezuma la igiena, la o rutina in acest sens si de asemenea la a evita zonele unde se observa ca turistii vin insotiti de animale de companie. Cu un sistem imunitar slabit esti o victima inca de la inceput si cei mici sunt la fel de expusi caci nu fac poate inca o apreciere a situatiei.

Dincolo de lucrurile vazute, o plaja murdara de exemplu, nisipul poate fi plin de excremente de peste, de asemenea un factor ce iti poate afecta sanatatea. Ai putea crede ca in ritmul acesta nici nu mai doresti sa mergi la mare, sa iii lasi pe cei mici sa se joace in nisip. Insa departe de a fi atat de dramatic poti oricand sa te orientezi catre o plaja mai putin populata, sa ai sezlong si o varianta ideala sa te cazezi la un complex unde exista plaja proprie sau piscina, pentru un plus de siguranta.

Insa pe departe cel mai periculos obicei este ingropatul in nisip. De la cei mici la cei mari majoritatea turistilor gasesc in aceasta activitate o distractie. Insa o data cu asta vine si cel mai mare grad de expunere a bolilor ce se pot lua din cauza nisipulul murdar, de la cele gastro-intestinale la cele respiratorii si ale pielii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.