Vitamine care imbunatatesc respiratia

Stiai ca daca iei suplimente de vitamine sau daca urmezi o dieta sanatoasa care este o sursa buna de vitamine, poti sa previi aparitia si sa ajuti la tratarea diferitelor probleme legate de plamani si de o respiratie defectuoasa? In acest articol vom vorbi despre cum vitaminele pot sa te ajute atunci cand suferi de diferite afectiuni respiratorii legate de o functionare defectuoasa a plamanilor.

Vitamina D este una dintre cele mai benefice vitamine, deoarece poate sa creasca toleranta la exercitii la pacientii care sufera de boli pulmonare obstructive cronice. Asadar, aceasta vitamina se dovedeste a fi extrem de folositoare pentru persoanele care sufera de asemenea afectiuni, prin faptul ca le prelungeste durata maxima la care pot fi supusi unui efort fizic. Persoanele care sufera de boli cronice ale plamanilor pot sa gafaie chiar si dupa un antrenament foarte scurt. Totusi, printr-un aport zilnic ridicat de vitamina D, se poate remedia aceasta afectiune, iar pacientii diagnosticati cu astfel de boli pot sa se bucure de o performanta sporita la antrenamentele lor.

Vitamina C este de asemenea extrem de benefica pentru relaxarea cailor respiratorii, mai ales a bronhiolelor. Asadar, prin relaxarea si respectiv largirea acestor canale de trecere a aerului, respiratia va deveni mult mai usoara, iar aportul de oxigen catre organism fiind considerabil mai mare, pentru o buna functionare a creierului. Stramtarea cailor respiratorii este asociata de obicei cu antrenamentele de mare intensitate si de aceea este foarte importanta folosirea vitaminei C atunci cand ne antrenam.

Pe langa cele doua tipuri de vitamine prezentate mai sus, trebuie sa amintim si vitamina A, una dintre cele renumite vitamine pentru intretinerea sanatatii ochilor. Asa cum ai aflat si acum, vitamina A nu este buna doar pentru sanatatea ochilor tai, fiind extrem de importanta si pentru sanatatea plamanilor, deoarece asigura o buna functionare a acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.