Femeile si inventiile

Multe din inventii sunt astazi utile in viata de zi cu zi si au aparut poate ca o gresala. Pura intamplare. Si ai putea crede ca in marea majoritate barbatii au fost cei care au facut asta. Insa nici femeile nu sunt mai prejos astfel ca in listele a ceea ce au inventat se regasesc placeri barbatesti.

Curios sau nu, surprinzator sau nu iata poate un alt motiv pentru care barbatii ar trebui sa aprecieze reprezentatele sexului feminin. Iata cateva din acele inventii de care barbatii se bucura astazi:
  • Berea. Bautura prefera in general de barbati si mai ales pe timp de vara. Se crede ca originile acestei bauturi dateaza de acum 7000 de ani si Mesopotamia este locatia de origine. Mai mult decat atat berea era considerata ca un dar de la o zeita astfel ca de aici si interzicerea ca barbatii sa o produca si sa o comercializeze. In acea vreme doar femeile erau cele care detineau taverne si puteau sa vanda berea. Si tot ele au descoperit reteta pentru ea.
  • Stergatoarele de parbriz sunt si ele trecute pe lista de inventii ale femeilor. Surprinzator sau nu insa clar certificat in acest sens caci o data exacta este 1905 si se leaga de numele Mary Anderson.
  • Fierastraul circular. Si el sub numele unei femei. Mai exact Tabitha Babbit este cea care si-a spus cuvantul in acest sens. Si se pare totul a avut o baza reala, cand in incercarea de a taia un copac aceasta a observat chinul a doi barbabti si a constientizat care ar putea fi solutia. Asta s-a intamplat in anul 1801.
  • Jocul Monopoly. Numit astfel astazi caci la inceputuri a fost cunoscut ca “The Landlord's Game”. Inventat de Elizabeth Maggie in anul 1903 acest joc este distractiv si popular chiar si in zilele noastre.

Si daca barbatii ar crede mai greu aceste lucruri dovada clara sta in datele si specificatiile clare. Unde isi pune amprenta o femeie ramane un lucru marcant!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.