Cum treci peste raceala

Remediile bunicilor pentru raceala si gripa nu sunt simple povesti. Este adevarat ca in trecut medicamentele erau pe baza naturala si in timp lucrurile s-au schimbat insa ajungem la concluzia ca ce este prea mult strica. De aceea a urma tratamente medicamentoase pot sa alunge diverse dureri insa iti pot slabi imunitatea. In ceea ce priveste raceala, destul de frecventa in acesta perioada poti sa contezi pe numeroase tratamente de la bunici si chiar daca banale, clasice acestea dau roade. Poate fi vorba de:
  • Durerile in gat nu se trateaza cu ceai cat mai fierbinte. Pentru ca in loc sa ajute acesta irita si mai mult gatul. Gargara cu apa sarata este o solutie insa si ceaiul la temperatura camerei, indulcit cu miere si completat de lamaie.
  • Infectiile respiratorii sunt si ele frecvente astfel ca zincul este un bun aliat in acest sens.
  • Vitamina C ajuta tot timpul iar cand vine vorba de raceala aceasta stimuleaza imunitatea si grabeste vindecarea. In plus iti da pofta de mancare si astfel prin alimentatie sa actionezi de asemenea impotriva racelii si a gripei. Atentia insa cand vei consuma suplimente de acest gen trebuie sa se indrepte catre cantitate, de vreme ce aceasta poate dauna cand este in exces, afectand digestia si rinichii de asemenea.
  • Supa de pui. Poate cea mai clasica varianta de combatere a unei raceli. Aceasta ajuta la congestia nazala, la eliminarea mucusului mult mai rapid. Reduce inflamatia si in plus hidrateaza, ceea ce se asociaza cu starea de raceala.
  • Baia rece sau frectiile cu spirt, cu alcool sunt pure mituri. Astfel de activitati sunt fara efect sau poate doar ideea ca ar putea ajuta ar inseamna sa se “activeze” efectul placebo si sa se resimta o oarecare stare de bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.