Ce nu te astepti sa fii intrebat la un interviu pentru un job

De cate ori ai patit sa ramai masca la intrebarile unui angajator ti-ai spus ca poate nu era un loc pentru tine. Pur si simplu nu era menit sa fie al tau. Si totusi la un moment dat te-ar putea bantui ideea ca intrebarile pe care le-ai auzit sa fi fost poate o provocare pentru tine. De la caz la caz si in functie de domeniul spre care aspiri poate fi vorba de intrebari la care nu te-ai fi asteptat. Spre exemplu:
  • Ce gen de oameni te irita? O intrebare pentru un post de agent de vanzari. O intreabare care sa scoata la lumina faptul ca a lucra cu oamenii este greu insa dincolo de astfel de dificultati se necesita tact pentru a colabora cu orice persoana. 
  • Angajatorul spune "invata-ma orice". O provocare pentru cel care aspira la postul de consultant marketing. Pentru acelasi job o alta intrebare oarecum capcana este "ce poti sa faci cu o caramida". 
  • Intrebuintari ale unui bate de baseball- pentru acel care doreste sa ajunga pe un post de PR. 
  • Pentru un manager de departament intrebarea capcana este ce masina conduce si de ce o astfel de alegere in conditiile unor optiunile alternative. 
Astfel de intrebari capcana sunt creative si menite sa scoata la lumina mai multe informatii despre un candidat. De partea cealalta intervievatul se va simti intr-o capcana insa tine de atitudine si de cum faci fata unor situatii in care trebuie sa improvizezi. Cu siguranta nu te-ai fi asteptat la asa ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.