Oricat de contrar ar suna cu ceea ce stiai legumele congelate pot fi mai sanatoase. In unele cazuri insa tinand cont de faptul ca pe timp de iarna pietele sunt invadate cu legume crescute in sera fara gust la propriu cele congelate sunt mult mai indicate. Explicatia este una simpla caci legumele congelate ajung in acest proces imediat dupa ce au fost culese deci se mentin proaspete si pline de nutrienti decat acele legume care se gasesc pe tarabe si pe rafturile magazinelor.
Tendinta este desigur de a asocia totul cu ideea de proaspat. Desigur ca intr-o oarecare masura multi se gandesc ca nu se cunoaste timpul pana la congelare si astfel ce gust si prospetime vor avea alimentele. Insa intr-o nota comparativa cu legumele ce se gasesc pe rafturi in perioada rece a anului ai dori sa ai in evidenta anumite aspecte. Si anume astfel de legume sunt culese inainte de vreme si uneori nici nu sunt coapte cu adevarat. Mai putini nutrienti, mai putin gust. Mai mult decat atat, in procesul lor de comercializare pana sa ajunga la consumator sunt transportate la gramada, purtate din loc in loc si cu timpul pe care il au de la expunere si pana la consum se scad puncte de incredere in prospetimea acestora.
O alta chestiune indoielnica tine de faptul ca legumele ce vin de prezentare, pe rafturi sunt intens tratate cu substante pentru a fi aspectuoase insa nu la fel de incantati suntem de gust. Astfel ca in cazul legumelor congelate pratial se exclude acest lucru. Oricat de convingator ar suna totul pentru o situatie total opusa ai dori sa te mai gandesti. Pentru ca in cazul legumelor congelate chiar daca partial se pierd anumite vitamine in marea majoritate e ca si cand s-ar stoca totul decat in cazul acelor legume ce dainuiesc cu zilele pe rafturi si mai apoi in frigider pana la consum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.