De ce...

Nu stiu altii cum sunt vorba lui Creanga dar curiozitatea ma roade intens. Sunt genul acela de persoana care daca nu stie ce se intampla in jurul sau se simte prea mic intr-o lume prea mare. Cum spuneam, nu stiu altii cum sunt dar mie imi place sa stiu cat mai multe. Si chiar ce ma intrebam la ce bun sa avem amprente? Desigur, ele identifica o persoana, reprezinta modalitatea de a gasi infractorii caic fiecare persoana este unica din acest punct de vedere. Si totusi, de ce avem nevoie de ele? Cercetatorii inca nu au un raspus.

Din sirul acelorasi curiozitati organismul uman inca este o enigma pentru ca sunt mii de intrebari care sa scoata la iveala ca mai avem multe de descoperit si de invatat. Din lista "de ce"-urilor te-ai gandit si tu ce se intampla cand:


  • O persoana este decapitata? Nu sunt macabra insa la fel ca o masinarie se presupune ca moartea este rapida si imediata insa creierul mai are ceva urme de "miscare". Unii spun ca ochii ar mai continua sa miste ceva vreme, altii ca inca exista o stare de constiinta desi pare greu de crezut cum sa se poata asa ceva. Cert este ca in urma unui studiu s-a dovedit ca pentru inca 30 de secunde dupa acest moment creierul inca mai are activitate. 
  • De ce avem nevoie de grupe sanguine diferite? Fiecare grupa in parte, stim, este diferita si cu predispozitie la anumite boli. De ce sa existe o astfel de diferentiere si mai ales o grupa mai rara ca alta? Ar fi fost prea simplu se pare sau poate ca acea idee de compatibilitate exista si in acest caz. Cert este ca din pucnt de vedere stiintific inca nu exista o explicatie clara. 
  • Cum e sa fii lovit de fulger. Nu ca ar fi interesant de experimentat doar ca este un subiect prea putin exploatat pana acum. Tot ceea ce cercetatorii pot spune este ca nu este de fiecare data mortal astfel ca depinde de intensitate. 
Curiozitatea a omorat pisica spun unii. Cu toate acestea merita sa stim cat mai multe si sa descoperim cat de complex este organismul uman. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.