Remedii naturale pentru afectiunile de sezon

Trecerea de la un sezon la altul este si perioada care da cele mai  multe batai de cap, timp in care organismul este mai slabit, imunitatea este afectata si raceala loveste din plin. Cea mai mare gresala pe care marea majoritate o face este sa se avante la consumul de antibiotice insa asta nu va trata raceala. De fapt nu strica sa te intorci la metodele pe care le folosea bunica caci organismul are nevoie de fapt de o stimulare nu de un tratament agresiv.

In randul remediilor naturale ce trateaza afectiunile de sezon se numara poate alimente banale insa care sa actioneze eficient:

  • Supa de pui. Te hidrateaza si mai ales cand din cauza febrei vei fi ca in flacari. Mai mult decat atat are un continut nutritiv care contribuie la ameliorarea simptomelor racelii. Unii sunt de parere ca supa de pui actioneaza si asupra activitatii globulelor albe, cele care declanseaza semnele de raceala. 
  • Bicarbonatul de sodiu este cel care calmeaza arsurile la stomac. Mai ales pe timp de iarna si pana cand verdeturile sunt disponibile pe piata tindem sa mancam mai gras. Nu te impacienta caci bicarbonatul este ieftin si la indemana. Dizolvat intr-un pahar cu apa acesta actioneaza la acidul gastric rezultand un mediu cu ph neutru in stomac. 
  • Pentru tuse si dureri in gat mierea este remediul cel mai bun. Si partea cea mai buna este ca nu implica un efort deosebit pentru a o consuma, de altfel fiind preferatul copiilor. Un desert, o portie de dulce pe care nu poti sa o refuzi. 
  • Herpesul se trateaza cu lapte integral. Desi nu poate preveni laptele integral va grabi vindecarea tesutului afectat. 
Pe cat de surprinzator pe principiul sa pui sare pe rana stiai ca otetul pulverizat pe pielea arsa de soare calmeaza arsurile? Desi este acid si ai avea impresia ca nu are cu ce sa te ajute otetul este remediul eficient. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.