Cum te ajuta bicarbonatul

Bicarbonatul de sodiu- banalul preparat pe care il folosesti la aluaturi este la fel de util si in alte scopuri. Ce-i drept prea putini sunt cei care stiu despre acesta astfel ca si intrebuintarile sale sunt limitate. Cu toate acestea descopera cat de mult te poate ajuta bicarbonatul.

Ca o solutie la indemana, ieftina si practica poti sa il folosesti pentru a curata eficient bucataria. Va curata blatul pe care toci, va sterge urmele de sapun sau calcar si in pasi simpli scapi de probleme inestetice pana la urma. Nu trebuie decat sa speli ca si cand ai folosi orice alt detergent si clatesti.

Pentru scopuri cosmetice bicarbonatul este util ca si exfoliere a pielii indiferent de zona. Conteaza insa sa contracarezi cu pielea uscata ce o vei avea dupa aceasta procedura. Exfolierea iti va curata tenul de acnee daca este cazul, de impuritati de orice fel ce ar putea sa duca la pete si formarea porilor purulenti sau a punctelor negre. Sau la fel de bine va putea sa te ajute sa scapi de celulita.

Mai mult decat atat, acelasi bicarbonat te ajuta sa iti cureti dintii mai bine, prin textura sa abraziva. Il poti combina cu apa sau cu zeama de lamaie, o mult mai buna pasta care sa iti albeasca usor dintii. Insa nu ar trebui sa o folosesti prea des caci iti poate ataca smaltul si nu in cele din urma si gingiile ar putea avea de suferit.

Simpla dizolvare a bicarbonatului in apa te poate ajuta sa iti calmezi mancarimea. Fie ca este vorba de arsuri solare sau de o iritatie sau chiar piscatura de insecte bicarbonatul iti rezolva problema. La fel de bine te poti baza pe el sa  iti faci gargara pentru raceli sau pentru a neutraliza mirosurile, chiar si cele ale pielii, prin echilobrarea ph-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.