Surprinzator si adevarat, ce te deshidrateaza si nu stii

Deshidratarea este unul din inamicii de care sa te feresti caci mai ales in perioada calda a anului vine cu efecte care iti vor da peste cap tot ritmul. Astfel, ar trebui sa ai grija nu numai la cantitatea de apa pe care sa o consumi zilnic insa si la anumite obiceiuri care te aduc in pragul deshidratarii.

Stresul nu este numai boala secolului insa si ceea ce te deshidrateaza pentru ca intervine pe plan hormonal. Asa se face ca dupa ce aceasta elibereaza foarte multi hormoni in organism cei care in mod normal sunt responsabili cu reglarea fluidelor in organism ajung sa nu mai fie la acelasi nivel. Concluzia este aceea de deshidratare si implicit de deranj general caci de la piele uscata si pana la greutatea de a fi concentrat te lovesti cu tot felul de probleme.

Multe din medicamentele pe care le luam zilnic pot deshidrata si ele. Spre exemplu un tratament pentru raceala iti va stimula organsimul sa elibereze mai repede toxinele din organism. Sub orice forma ar fi asta vei ajunge sa fii deshidratat.

Si nu se exclude nici cafeaua. Mai ales cea indulcita. De fapt in aceeasi categorie se includ mai toate dulciurile caci in momentul in care in sange va fi un nivel prea mare de glucoza organismul se lupta sa echilibreze situatia astfel ca te va deshidrata.

Nivelul optim de lichide in organism ajuta din toate punctele de vedere astfel ca ar trebui sa tii cont fara doar si poate de metodele care te ajuta si evident sa excluzi ceea ce iti dauneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.