Cuburile de gheata pe care le faci acasa sau chiar si cele din restaurante, de la baruri nu sunt tocmai sanatoase. Daca vei sta sa analizezi potentialul lor de contaminare ajungi la concluzia ca nu ti-ai mai dori sa servesti o bautura rece cu gheata.
Poate ca apa in sine ca si sursa este una buna de consum. Chiar daca apa de robinet are ceva bacterii acestea nu sunt o grija caci se pare ca exista o limita admisa pentru a nu putea avea influenta in starea de sanatate. Insa cand vine vorba de racirea lor, de procesul de inghet congelatorul ar putea fi cel care aduce bacterii cuburilor de gheata in formare.
Mucegaiul este un alt pericol pe care din pacate cuburile de gheata ajung sa le contina. Si de vina ar fi din nou congelatoarele sau chiar masinile speciale pentru formarea cuburilor de gheata, acele aparate pe care restaurantele le au. Te vei intreba cum este posibil de vreme ce o temperatura scazuta este cea care omoara bacteriile insa cand acestea se opresc si sunt repornite prezinta acest risc.
Nici ustensilele sau lipsa lor nu reprezinta cel mai steril caz. Acel cleste practic poate fi si el contaminat si mai cu seama cand mainile pot fi murdare manevrarea unei astfel de ustensile poate fi ceea ce contamineaza si gheata. Cand cuburile de gheata sunt scoase cu mana deja risti ca fara sa stii ce bacterii porti pe piele sa infectezi mai departe.
Desi prea putini se gandesc la asta si mai ales pentru ca se considera ca un cub de gheata nu este un mediu propice pentru bacterii riscul contaminarii printr-o astfel de metoda este unul ridicat. Cu siguranta ca data viitoare te vei gandi de doua ori cand vei dori sa servesti o bautura cu gheata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.