Pepper, noul pet

Este o moda sa ai un animal de companie; este o moda sa ai acel suflet nevinovat care te iubeste neconditionat. Si dincolo de trend este vorba de nevoia unora de a simti o prezenta care le tine de urat, companie. Un refugiu emotional pentru unii insa in viitor se pare ca nu vom mai avea nevoie de animale in adevaratul sens al cuvantului de vreme ce Pepper este cel care aduce de toate.

Realizat sub marca Aldebaran Robotics Pepper este cu totul aparte fata de ceea ce stiam. Scopul sau este acela de a fi un animal de companie insa in egala masura este si un robot ce te ajuta. De la treburile din gospodarie si pana la cele legate de treburi Pepper isi indeplineste cu succes orice misiune de acest gen. In al doilea rand este si acel pet pe care sa il adori.

Cu expresii ale fetei si ale ochilor care sa aduca cat mai multa asemenare cu viata reala Pepper este total aparte din clasa de roboti. Nu se va imbolnavi ci va avea nevoie de putina atentie in ceea ce priveste uleiul si surubelele sale. Nu va cere prea multa atentie, nu va cersi mila si nu va dori scos la plimbare. Mai ales pentru cei nu au prea mult timp si disponibilitate acest pet este ideal.

Insa ajungem sa ne intrebam daca nu vom schimba prea mult intreaga societate, daca nu vom ajunge sa nu mai avem alta baza decat ceea ce inseamna robotii. Asa cum ne demonstreaza si Pepper robotelul pe post de pet este inca o dovada clara ca vom popula in curand numai cu roboti. Desi acesta pare sa fie viitorul incepem sa schimbam de fapt tot ceea ce tine de interactiunea umana cu celelalte aspecte din jur, sa uitam de emotii si sentimente caci de oameni sau animale ne atasam insa de roboti....mai putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.