Bicarbonatul si de ce este util

Nu am avut mereu posibilitatea de avea la indemana tot felul de produse cosmetice. Nu am avut mereu tratamentele moderne de care ne bucuram astfel insa cu putina inventivitate a existat un inlocuitor pentru toate. Asa se face ca bicarbonatul este cel care care ajuta si din punct de vedere cosmetic pe langa a fi util in bucatarie.

Bicarbonatul de sodiu se poate folosi in scopuri multiple si nu impune o prea mare bataie de cap:

  1. Neutralizeaza mirosul neplacut. Asta poate avea cazuri diverse; spre exemplu cand vine vorba de mirosul de urina de la caine sau pisica locul se stropeste imediat cu bicarbonat si mai apoi se spala. De asemenea poate fi vorba de frigider si congelator, de spatii inchise de asa natura si nu in ultimul rand de mirosul neplacut al pielii cand neutralizeaza mirosul intepator de transpiratie spre exemplu. Si cand vine vorba de haine are acelasi efect, lasate in apa cu bicarbonat sa se inlature mirosurile de orice fel. 
  2. Bun exfoliant. Asta inseamna ca ar putea trata diverse probleme de piele dupa ce indeparteaza usor si sigur un prim strat de celule moarte. Spre exemplu este un bun aliat cand vine vorba de foliculita. 
  3. Curata foarte bine si ar putea fi un subtitut cand vine vorba de produse scumpe si toxice. Spre exemplu curata aragazul foarte bine si lasat sa actioneze cat trebuie nici nu trebuie sa freci. Sau poate fi vorba de argintarie, nevoia de a indeparta murdaria ce in mod normal nu se spala atat de usor. 
  4. Iritatiile sunt spre exemplu rezolvate tot de bicarbonat, fie ca este vorba de arsuri solare, fie vorba de intepaturi de insecte. Pentru a nu complica situatia si afecta pielea se mizeaza mai degraba pe bicarbonatul ce are nevoie doar de dizolvare in apa. 
  5. Chiar daca nu este cea mai usoara solutie bicarbonatul consumat ca atare este cel care calmeaza durerile de stomac pentru ca neutralizeaza acidul stomacal. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.