Metode simple sa te revigorezi

Sunt momente pe parcursul zilei cand efectiv somnul iti strica buna dispozitie. Intri intr-un soi de letargie cand nu mai ai energia necesara sa continui cu treaba. Mai grav este cand trebuie sa tii cont de un program de munca si nu iti permiti sa iei o pauza in acest sens.

Pentru ca exista numeroase situatii de necesar in ceea ce priveste nivelul de energie descopera calea naturala. Energizantele sunt pline de chimicale, cafeaua ar putea sa te faca dependent de o anume sursa asa ca iata ce ai putea sa faci:

  • Exercitiile de respiratie sunt utile. Nu ai nevoie de prea multa pauza pentru asta sa ca un 5 minute vei gasi pentru asta. Trebuie sa te concentrezi intens la modul in care inspiri si expiri. Astfel de exercitii te calmeaza pentru ca permit unui flux mai mare de oxigen sa intre in organismul tau, ceea ce calmeaza tensiunea. 
  • Danseaza. Pur si simplu au nevoie de o reconectare si mai ales daca ai petrecut ultimele ore stand pe scaun in fata unui calculator ai nevoie de miscare pentru a-ti reveni. Nu ezita sa dansezi sau sa te misti in orice fel. 
  • Priveste spre orizont sau in orice caz  in sus. Conform unui specialist psiholog american acest lucru te va impiedica sa iti accesezi memoriile negative. 
  • Fa o plimbare. Conectarea sau reconectarea cu natura este elementul care te face sa te simti bine. In orice caz chiar si o gura de aer proaspat te ajuta sa iti revii din starea de somnolenta. Asa ca ai grija la ventilatia din incaperea in care stai. 
Joaca-te cu un copil. Inocenta acestuia si faptul ca zambeste foarte mult te va influenta si pe tine sa te simti la fel. Si un animal de companie ar putea avea un astfel de efect asupra ta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.