Ce NU este recomandat de consum in sezonul rece

Se spune ca ar trebui sa consumam mai multe lichide vara, mai multe fructe iarna pentru hidratare, respectiv pentru nevoia de a intari sistemul imunitar si a evita racelile. Ce pare insa surprinzator este faptul ca se indica a se evita anumite alimente.

Din seria fructe si legume carora sa le spui un mare NU pe timp de iarna se numara:

Sparanghelul 

Nu il vei gasi in varianta fresh de la noi din tara ci important din zone indepartate si pentru ca nu are gustul si savoarea adevarata a celui care apare la momentul potrivit multi spun ca nu se merita. Si asa nu este din lista celor mai accesibile alimente asadar prefera sa eviti. 

Pestele 

Cu exceptie in cazul bibanului sau a salaului se crede ca pestele servit iarna nu ar trebui sa fie cu avant. Cert este ca se importa pentru ca nu este sezonul lor asa ca masa ta va fi una made in...tari exotice. 

Rosii 

Gospodinele stiu de ce este important a se pune la pastrare rosiile; pe timp de iarna cele care se gasesc in comert nu sunt deloc cu gust si a ceea ce trebuie sa insemne o rosie in adevaratul sens al cuvantului. Par parca din plastic. 

Porumb 

Nu corespunde la nivel de nutrienti pentru ca nu este un produs proaspat. Daca la noi este la mare cautare spre final de vara imagineaza-ti ca porumbul adus din tari straine spre exemplu are un pret prea mare pentru ceea ce ofera ca gust. 

Pepeni, struguri 

Pur si simplu nu este sezonul lor. Coapte fortat acestea nu sunt de indicat a se consuma iarna. Ce este mai bine sa faci este sa optezi pentru cele congelate care au mai multe sanse a fi mai aproape ca gust si prospetime de cele fresh din timpul verii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.