De-a lungul anilor ajungem sa avem o gramada de prieteni. Unele relatii de acest gen se despart sub influenta timpului, altele ajung sa se destrame mai mult din cauza diverselor praguri de maturitate. Insa ajunsi la varsta de 29 de ani ajungem sa ne conturam un cerc al celor care sunt practic pe aceeasi pagina cu noi.
Studiile in cauza arata ca la aceasta varsta o persoana este cu cel mai inalt grad de prietenie daca se poate spune astfel. In mare parte are prieteni ce vin din aria locului de munca ca mai apoi sa isi adauge la lista oameni cu care socializeaza din diverse alte domenii. Concret o medie arata ca avem 17 persoane cu care ne imprietenim la locul de munca, alti 14 din randul celor care au fost colegi de scoala cu noi si nu in cele din uram 14 persoane din alte medii.
Ca si tendinta se noteaza clar ca ne imprietenim cu cei cu care lucram. Si se intelege de ce de vreme ce petrecem atat de mult timp pentru a munci. Avem avantul tineretii si astfel incercam sa construim o cariera daca nu am facut-o deja pana acum. Prin natura situatiei suntem ca si fortati sa facem si o nota de socializare cu cei cu care suntem in preajma.
Tot din mediul profesional vine si partea de relatie amoroasa. Nu degeaba se spune ca cei care sunt extrem de focusati pe munca lor au tot mai multe sanse sa intre intr-o relatie cu cei care sunt din aceeasi arie. Altfel nu ar avea timp. Mai mult decat atat, aceeasi idee este intarita de ideea in sine ca incercam sa ne cuplam cu persoane care sunt pe aceeasi lungime de unda, care inteleg unele aspecte si se apropie mai mult de noi prin concepte si tip de gandire. Asadar, acestea teorie ne face sa avem cat mai multi prieteni din mediul de lucru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.