Pare greu de crezut si totusi e parte din istorie

Nu cunoastem toate aspectele ce tin de istorie si tocmai de aceea ajungem sa ne miram de o anumita intorsatura a evenimentelor. Cu toate acestea oricat de surprinzator ar suna sau nu iata cateva evenimente de acest gen:

  1. Ibrahim I a fost un sultan exagerat de nervos si gelos. Afland ca una din iubitele sale, respectiv din harem s-ar fi culcat cu un alt barbat acesta a inecat nu mai putin de 280 de femei. 
  2. Gaius Cesar ar fi oferit in Senat chiar un loc pentru calul sau. Si nu s-a oprit aici caci intentiona sa il promoveze ca si consul. Nu se stie insa ce anume l-a oprit in cele din urma. 
  3. Aztecii isi venerau zeii mai presus de orice si tocmai de aceea se intampla ca sacrificiul uman sa fie la ordinea de zi. In jur de 20000 de persoane au avut pe atunci o astfel de soarta. 
  4. Cum se tineau mustele departe de un faraon? Simplu, se creau tinte umane. Asadar, servitorii erau cei care se ungeau adesea cu miere pentru ca mustele sa traga la ei si sa nu deranjeze capetenia de faraon. Asta da sacrificiu si serviciu. 
  5. papa Pius al doilea a scris o carte erotica. Asta se intampla desigur inainte de a deveni capetenie de ordin religios. 
  6. In sec XIX lipsa de medicatie, cunoastere si asa mai departe se pare ca facea ca de la un prost diagnostic sa se considere decesul fals al unui pacient. Oamenii erau ingropati de vii insa pentru a se preveni asta s-a ajuns la fabricarea  unor sicrie care sa permita unui paznic spre exemplu sa descopere care din morti sunt de fapt vii. 
Poate ca pare greu de crezut insa pana cand am ajuns la civilizatie lucrurile se pare ca au fost un pic ciudate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.