Ca webmaster aflat la inceput sau ca proprietar de afacere trebuie sa ne alegem furnizorii in functie de bugetul pe care il putem cheltui. Este insa aceasta cea mai buna abordare?
Cand alegi un serviciu de gazduire web, investesti intr-un furnizor care va fi responsabil de stocarea a tot ceea ce inseamna parte online a afacerii – de obicei site-ul si e-mail-ul – perfect operationale. Din ce in ce mai multe afaceri se bazeaza pe site-uri pentru promovare, generare de vanzari si suport tehnic; e-mail-ul este resursa principala folosita pentru comunicare. Daca platforma pe care se bazeaza aceste servicii nu mai functioneaza sau devine indisponibila, imediat incep sa se piarda clienti, scad vanzarile si se iroseste mai mult timp al personalului angajat, chiar si cu suportul pentru
Din acest motiv trebuie sa investim timp suficient pentru a alege acel furnizor de servicii gazduire web care sa ne ofere exact serviciile pe care ni le dorim. In primul rand trebuiesc cunoscute exact aceste servicii. Raspunsul la intrebari precum “Ce tip de site va fi gazduit?”, “Este nevoie de versiuni speciale de aplicatii si software?”, “Ce latime de banda este necesara?” si altele te ajuta sa faci alegerea potrivita.
De tinut cont cand alegi un serviciu de gazduire web
Scopul in care este achizitionat un pachet de gazduire este esential. Este un site simplu de genul prezentare sau un magazin virtual complex cu cataloage de produse si functii multiple? Acest lucru va influenta decizia in sensul spatiului de gazduire de care vei avea nevoie. Bugetul pe care esti dispus sa il investesti este un alt factor de care trebuie sa tii cont, de asemenea si perioada pentru care va fi folosit pachetul de gazduire web. Acesti doi factori sunt interconectati de obicei: cu cat perioada este mai indelungata, cu atat si plata lunara pentru pachet va fi mai redusa.
Indiferent ca faci alegerea gazduirii web pentru prima data sau nu, trebuie sa tii cont si de cateva detalii. Printre acestea se numara in primul rand spatiul pe care il vei avea alocat pe server. Dupa
cum spuneam si mai devreme, complexitatea site-ului determina in acest caz si spatiul necesar – un site simplu de prezentare poate sa nu aiba nevoie de mai mult de 10 Mb, insa un magazin online cu catalog de produse si alte facilitati poate ocupa mai mult.
Latimea de banda si timpul de incarcare a site-ului – alte doua lucruri interconectate. In functie de cat de mare si complex este site-ul, creste si numarul de vizitatori. Acest lucru determina si fluctuatii in timpul de incarcare al site-ului, cu cat creste mai mult numarul de vizitatori cu atat site-ul se va incarca mai greu si acest lucru nu este de dorit.
Uptime de peste 99% - foarte important! Platesti serviciile de gazduire web exact in acest scop: pentru a avea prezenta online. Daca furnizorul de servicii de gazduire nu iti poate oferi un uptime de
peste 99%, vor exista momente in care utilizatorii nu iti vor putea accesa site-ul – din nou un lucru
nedorit. Suportul tehnic si panoul de control ce ti se va pune la dispozitie te vor ajuta de asemenea sa
gestionezi domeniile si subdomeniile, softurile folosite si alte aplicatii pe care le foloseste site-ul.
Tinand cont de toate aceste aspecte, vei reusi sa gasesti furnizorul perfect de servicii gazduire web.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.