Cu si despre Turnul Eiffel

Turnul Eiffel din Paris este se pare cea mai clasica locatie cand vine vorba de un loc romantic. Dincolo de asta este o imagine de vazut cel putin o data in viata. Descopera mai multe despre aceasta locatie turistica:

  • Dateaza din 1889 si cu toate acestea nu pare sa fie cea mai veche locatie. Mai cu seama este una din locatiile preferate de cupluri si nu numai.Initial insa nu a fost conceput pentru a ramane un proiect permanent. Si iata ce si cum a ajuns...
  • Turnul a fost construit in nu mai mult de 2 ani si 4 luni. Asta inseamna deja un record despre care unii spun ca tine de inventia unui roman, a unui inginer. Teoria este insa una limitata si ramane la acest stadiu. 
  • Planul spunea ca turnul cu pricina ar fi urmat sa fie demolat in 1909. A fost salvat insa din ideea ca ar putea fi util din punct de vedere al statiei radio ce avea sa se construiasca in zona. Una peste alta a ajuns in scurt timp sa devina o  locatie vizitata. 
  • Nu francezii au fost cu ideea unei astfel de constructii. De fapt initial planul viza Barcelona. Nu a fost insa un proiect aprobat, ceea ce a dus la o revizie si relocare. Barcelona a ramas cu Sagrada Familia si Parisul cu Turnul Eiffel, impozanta constructie de acest fel. 
  • Statisticile arata ca la constructia acestui turn s-au folosit nu mai putin de 30 de muncitori, cu peste 18 mii de piese de fier si 2.5 milioane de nituri. 
  • O alta intamplare ciudata tine de faptul ca un inventator a murit dupa ce a sarit de pe turn. Acesta isi dorea sa testeze o parasuta insa norocul nu a fost de partea lui. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.