Operatiuni de salvare a migrantilor organizate de doctori europeni

O multime de doctori si echipe de salvare incarcati cu echipamente speciale pentru salvare, au plecat joi dimineata din portul Maltei cu o nava cu scopul de a cauta migranti blocati pe mare.

Will Turner, seful medicilor de la bord a declarat ca a fost gasita in larg o prima barca de pescut, din lemn, plina cu 118 de persoane, printre care se aflau si 25 de copii. Tot acesta a declarat ca marea era foarte agitata in acel moment, iar vantul a miscat barca dintr-o parte in alta. Cea mai dificila parte a fost aceea de a asigura copii intr-un loc cat mai sigur, salvarea acestora facandu-se cu foarte mare grija deoarece exista riscul ca acestia sa cada in apa sau sa fie striviti intre barci.

Uniunea Europeana a declarat ca va intensifica aceste eforturi de protectie si de salvare a celor ramasi blocati in Marea Mediterana, in prezent italienii sunt raspunzatori de astfel de proceduri. Totusi, grupurile umanitare au sustinut ca aceste eforturi nu vor mai fi necesare daca migrantii vor aplica pentru azil politic, finnd astfel in siguranta. Multi dintre acesti migranti, salvati din prima barca, sunt cetateni ai Siriei si Somaliei.

In urma operatiunilor militare, doctorul Turner a declarat ca migrantii care au fost salvati vorbesc ddoar de circumstantele cumplite care i-a impins sa paraseasca tara de origine, razboiul fara sfarsit din Siria fiind principala cauza.

De asemenea, doctorul turner a declarat ca au fost gasite si ramasitele unei alte barci de pescuit din lemn, dar de data aceasta barca era goala. Acesta a declarat ca pasagerii ar fi fost salvati in timpul weekend-ului, cand a fost una din cele mai aglomerate perioade de trece din acest an.

Oficialii Consiliului de Securitate au declarat ca vor incerca sa obtina acordul guvernului libian privind operatiunile militare de acest gen, dar se asteapta ca aceasta chestiune sa fie una foarte dificila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.