Puterea culorilor

Suntem fiinte energice, iar una din cele mai importante surse de energie se afla in spectrul de culori, derivate din lumina. De fapt, acest lucru este atat de important incat intreaga viata de pe pamant depinde de spectrul electromagnetic si de lungimile de unda ale culorilor, fiecare lungima de unda transportand o frecventa diferita avand o energie unica.

Fiecare culoare invoca anumite emotii, avand astfel, capacitatea de a afecta profund starea noastra de spirit si modul in care cei din jurul nostru percep lumea. Chiar mai mult, culorile nu numai ca schimba lumina in care ne vedem pe noi insisi, acestea au puterea sa schimbe si modul in care ii percepem pe ceilalti. De exemplu, oamenii pot percepe in mod inconstient si chiar sa interactioneze cu tine diferit, acest lucru bazandu-se pe energia culorii hainelor pe care le porti.

Fiecare culoare din spectrul de culori creat de lumina este asociata cu diferite zone ale corpului, iar fiecare din acestea are un impact diferit in ceea ce priveste spiritualitatea, emotiile si psihicul nostru. Devenind constienti de modul in care culorile ne afecteaza pe fiecare dintre noi, avem puterea sa facem schimbari constiente in diverse domenii ale vietii noastre, avand libertatea de a alege culorile care sa ne inconjoare.

Cele sapte culori ale curcubeului simbolizeaza una din cele 7 chakre ale organismului.

Galben- afecteaza a 3-a chakra, situata in abdomenul superior. Aceasta afecteaza sentimentele de incredere.
Portocaliu- In organism, portocaliul este casa celei de-a 2-a chakre si este situata sub buric, afectand sistemul reproducator. In mod spiritual, aceasta are legauta cu sexualitatea.

Rosu- tine de prima chakra, localizata la baza coloanei vertebrale. Aceasta este chakra care guverneaza activitatea fizica, determinandu-ne sa ne simtim mai stabili si siguri.

Violet- este casa celei de a 7-a chakre si ne conecteaza cu gratia si inteligenta. Are legatura cu empatia si cu intuitia.

Indigo- simbolizeaza chakra cu numarul 6 si este localizata intre sprancene, fiind casa ochiului mintii.
Albastru- reprezinta chakra 5 si este localizata la baza gatului. Influenteaza comunicarea si se crede a fi centrul purificarii.


Verde- guverneaza a 4-a chakra care este localizata in piept, fiind considerata centrul iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.