Pericolul din somn

Nu ne dam seama insa lucrurile mici sunt cele care fac marile diferente si asta se observa chiar si cand vine vorba de somn. Spre exemplu sa tinem cont de faptul ca perna pe care dormim poate trada ceea ce ne imbolnaveste. Dar nu ne dam seama de asta pana la un moment dat.

Daca ai sti ce pericol te pandeste parca ai dori sa schimbi perna la un timp cat mai scurt. Iata cateva aspecte de luat in seama:

  1. Perna se spala si ea. Si are nevoie de temperaturi foarte mari pentru a omori toti microbii ce se pot ascunde in ea. Asadar, o perna este necesar a se spala corespunzator. Desigur, daca nu va fi una de calitate, ca urmare a programului de spalare, se prea poate sa se strice si chiar si aspectual sa aiba de suferit. 
  2. Pernele sintetice ar trebui evitate. Acestea te fac sa transpiri si mai apoi pot fi si cele care declanseaza cine stie ce alergie sau chiar mai rau, care agraveaza o stare alergica de acest fel. 
  3. Un truc eficient cand vine vorba de modul in care igienizezi pernele se refera nu numai la partea de spalare ci si la ceea ce tine de congelare. Stiai ca o sesiune de 24 de ore de tinut un obiect, chiar si o perna, in congelator, inseamna o sansa in plus de a omori toti microbii? Poti apela la acest lucru din nevoia de a te asigura ca ai facut lucrurile asa cum trebuie. 
  4. Umezeala este si locul perfect pentru ca bacteriile de orice fel sa se inmulteasca. Asadar, prefera sa aerisesti cat mai des si sa faci ca pernele sa stea in soare cat mai mult timp, cand este posibil. 
Calitatea unei perne este si ceea ce face ca decizia ta sa vizeze nevoia si posibilitatea de a o mai folosi sau nu. Asadar, aseaza o carte deasupra pernei spre exemplu si in functie de cat de tare se mentine suprafata, in functie de cat de bine sta cartea nemiscata pe perna poti deja sa consideri perna cu pricina una mai putin calitativa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.