Cum te afecteaza culoarea camerei

Psihologii stiu de cateva decenii ca unele culori pot avea un impact impresionant asupra modului in care ne simtim si a ceea ce dorim sa facem. Potrivit expertilor, efectul psihologic a culorilor au o importanta uimitoare dovedita in studiile cromatice si psihologia culorilor- culoarea fiind folosita absolut peste tot: de la decorarea camerelor de hotel pana la ambalajele de ciocolata sau de cereale.

Poate ca te-ai plictisit de camera ta si doresti sa faci o schimbare. Nu e nevoie sa cumperi alta mobila sau sa incepi sa o muti pe cea pe care o ai deja. Iti vopsesti peretii in alta culoare si ai sa observi ca intreg aspectul se schimba total. Nuantele tari dau un aer mai sofisticat si mai intim incaperilor, pe cand cele deschise dau un aer vesel si proaspat camerelor. Cu toate acestea, psihologii au descoperit ca, culoarea aleasa pentru peretii camerei, ar putea avea un impact profund in viata ta.

 Iata cateva moduri diferite in care te poate afecta o culoare anume:


Verde- este o culoare linistitoare si ofera o senzatie de libertate. Vopseste-ti camera in verde daca iti doresti sa fii mai productiv sau iti doresti sa te concentrezi mai bine asupra muncii tale. Verdele ajuta la promovarea unei atitudini mai energice.

Rosu- Transmite incredere in sine, putere, energie. Culoare calda si vibranta, inspirand iubire si dorinta invita la o conversatie, inlturand plictiseala. Vopseste-ti camera in rosu daca doresti sa adaugi un plus de romantism in viata ta. De asemenea, rosul ajuta la promovarea unei vieti mai pasionate si mai intense.
Albastru- Confera o stare de calm si imbie la relaxare. Daca iti doresti un spatiu care sa inspire calmul si linistea, albastru este cel mai potrivit pentru acest lucru. Ajuta la indepartarea anxietatii si a fricii si iti da o senzatie de zen.

Galben- Este cu siguranta culoarea veseliei, a energiei, a optimismului, pastrand semnificatia rasaritului. Galbenul este cea mai potrivita culoare pentru cei care isi doresc sa munceasca si sa fie mai sanatosi deoarece promoveaza activitatea fizica.

Violet- o camera vopsita in violet te va ajuta sa iti recapeti increderea in tine. In acest fel, vei fi capabil sa recastigi respectul si increderea celor din jurul tau.


Alb- O camera cu peretii albi exprima puritate. De asemenea, albul ajuta la promovarea generozitatii si bunatatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.