Holograme tangibile in Japonia

In zilele noastre, lucruri precum inteligenta artificiala, realitatea virtuala si imprimarea 3D reusesc sa captureze imaginatia oamenilor, insa existau timpuri cand oamenii erau de parere ca hologramele vor fi urmatorul lucru WOW. Dupa cum se dovedeste, aceasta tehnologie este mult mai greu de anticipat decat ne-am fi asteptat. Dar, in cazul in care exista sau nu, se pare ca oamenii de stiinta din Japonia au facut progrese importante realizand un pas semnificativ care ar putea aduce holograma la un pas mai aproape de asteptarile noastre, care sunt destul de mari. Nu mai e nevoie sa mentionam ca aceasta tehnologie nu ar exista deja, dar nu este la fel de impresionanta ca hologramele pe care le-am vazut in filme, cum ar fi in Star Wars.

Cu toate acestea, o echipa de cercetatori de la Digital Nature Group din Japonia a reusit sa creeze unele holograme interesante folosind o serie de lasere si lentile. Cu toate ca hologramele sunt realizate din plasma, echipa a fost in masura sa calibreze laserele intr-un mod in care va ramane inofensiv la atingere. Japonezii au mai incercat un astfel de lucru si inainte, dar incercarile anterioare au cunoscut doar partial succesul, deoarece plasma foarte fierbinte determina ca oamenii sa se arda in momentul in care atingeau holograma.

Digital Nature Group, a creat o serie de holograme care pot fi atinse, dar pot fi si simtite.

De asemenea, oamenii de stiinta au demonstrat ca hologramele pot fi manipulate intr-o oarecare masura, desi ele trebuie sa fie programate pentru a raspunde la anumite miscari ale degetelor. Imaginea rapida a laserelor poate crea imagini corporale, care pot avea dimensiuni de aproximativ 1 cm, care pare sa fie principalul dezavantaj in acest moment.


Echipa isi doreste sa mearga mai departe cu acest proiect si considera ca poate da nastere unor holograme de dimensiuni mai mari, care sa se compare cu cele pe care le-am vazut in filmele science-fiction.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.