Cum eviti comportamentul manipulativ?

Secretul unei vieti fericite este sa fii inconjurat de prieteni adevarati, care te sprijina in orice moment. Uneori, putem fi influentati de oameni care ne manipuleaza si este foarte dificil sa ne dam seama daca exista vreo diferenta intre acest gen de oameni si prietenii nostri. Este destul de rar sa gasesti pe cineva care sa investeasca timp si energie intr-o persoana care nu are un potential de a-si recastiga valoarea personala.

Un om care manipuleaza stie cum sa obtina ceea ce vor cu un mic efort din partea lor, insa cu un cost greu pentru ceilalti. Gasesc metode de a lucra in jurul sistemului sau al tau, in beneficiul lor. Acesti oameni petrec o mare cantitate de timp si energie intr- un mediu in care pot controla orice, asa ca nevoile lor sunt cele mai importante. Cea mai mare problema a unei relatii manipulative este ca, de cele mai multe ori, nu ne dam seama de ceea ce se intampla, si permitem acestui lucru sa se desfasoare in continuare.

Cum poti dezarma o persoana manipulanta

Recunoaste problema. Trebuie sa stii ca exista o problema, inainte sa incepi sa o rezolvi. Daca ai intrebari sau dubii asupra a ceea ce ai promis sau ai fost de acord sa faci, ar putea fi timpul de a incepe sa iti pui unele intrebari. Cele mai intalnite caracteristici ale unei astfel de persoane sunt: nevoile lor sunt mai importante decat a altora; se asteapta ca tu sa fii disponibil oricand isi doresc acestia si se afla tot timpul intr-o criza care necesita actiune imediata.

Pune intrebari. Parte a unei relatii cu o persoana manipulativa este ca cererile acestuia nu se vor termina niciodata. Deoarece o astfel de persoana este condusa de control, este important sa dai deoparte acest "control" al persoanei si intreapta-ti atentia catre adresarea unor intrebari. Intrebarile potrivite ii pot determina pe acestia sa stie ca esti constient de comportamentul lor.


Spune "NU" si ramai pe pozitii. Poti sa iti controlezi actiunile. Suntem manipulati pentru ca permitem acest lucru, iar faptul ca refuzam sa fim manipulati reprezinta primul pas in intreruperea circuitului. Persoanele manipulatoare sunt bune la ceea ce fac, asa ca fii atent la raspunsul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.