Rame foto poleite - daruri aparte de Craciun

In apropierea sarbatorilor de iarna, cu totii ne gandim la cum sa facem in asa fel incat darurile pe care le vom aseza sub brad sa fie unice si personalizare pentru fiecare om drag in parte. Uneori avem de respectat un anumit buget, alteori depasim cu mult ceea ce ne-am propus, dar oricum emotia si fericirea de pe chipurile primitorilor merita orice investitie. Si totusi, nu toata lumea are stabilita o anumita suma de bani care sa acopere toate costurile cumparaturilor de Craciun, de aceea cadourile raman la urma.

Proiecte DIY pentru sarbatori

 Poate raman la urma, dar nu raman cele mai nesemnificative aspecte ale sarbatorilor de iarna. Pentru cei priceputi si pentru mestesugari, dar si pentru cei carora le plac proiectele DIY(Do It Yourself), exista mereu idei geniale care ii pot scoate din orice impas. In aceasta situatie se afla si cei care au o pasiune pentru arta si pentru mestesugurile de tot felul. Astfel ca, in atelierele acestor persoane talentate, se afla foarte multe obiecte si ustensile de lucru cu care se pot realiza articole practice si daruri minunate, numai bune de asezat sub bradul impodobit.

Printre materialele care pot ajuta foarte mult la crearea de asemenea cadouri inspirate se afla si foita de aur sau de argint, bolos, banda adeziva sau hartie abraziva, exact elementele necesare realizarii unui obiect de decor aparte. Cu toate aceste articole, plus unele produse accesibile ca pret sau mai vechi si fara intrebuintare, se pot crea rame foto aurite, icoane poleite, mini figurine de Craciun sau decoratiuni frumoase si stralucitoare, potrivite pentru aranjarea locuintei sau a pomului verde.

Rame foto cu foita de aur

Pentru a crea o serie de rame foto poleite, metalizate si in nuante aurii sau argintii, este nevoie de inspiratie, de indemanare si de pasiune pentru lucru. Procedeul ce trebuie efectuat pentru realizarea unor astfel de daruri unice si din inima este unul minutios si depinde de anumiti pasi ce trebuie executati cu precizie. Hai sa vedem cum se poate obtine un asemenea produs DIY.

Se pregateste suprafata de lucru si se acopera cu ziar sau cu o prelata de munca in atelier. Se alege obiectul care va fi poleit si se acopera acele zone ce nu se doresc aurite cu banda adeziva. Daca este vorba despre o rama foto, atunci centrul acesteia - locul in care va fi amplasata poza, se acopera foarte bine pentru a nu impiedica apoi vizibilitatea fotografiei. Rama se curata foarte bine cu hartie abraziva, pentru a se elimina toate impuritatile ce ar impiedica aderarea calitativa a foitei de aur pe rama foto.

Cadouri unice realizate cu dragoste

Impuritatile se sterg de pe obiectul in cauza, apoi se aplica un strat de bolos. Acest produs izoleaza suprafata ramei foto, dar la fel de bine o poate face si culorile acrilice, care pot, de asemenea, intensifica sau diminua stralucirea foitei de aur. Pentru ca poleiala sa se prinda bine de rama foto, se foloseste un adeziv de calitate care ajuta la lipirea foitei pe articolul de decor. Trebuie stiut faptul ca foita de aur va putea fi aplicata atunci cand adezivul este inca neted si putin lipicios la atingere.

Daca foita este cu transfer, atunci aceasta se indeparteaza mult mai simplu din carnet, cu ajutorul pensulei din par natural sau cu degetele. Se trece apoi la finisarea aplicarii poleirii. Cu ajutorul unei carpe de bumbac, toata zona aurita se sterge usor si ferm pentru a adera perfect cu suprafata, oferind in acelasi timp si un luciu intens.

Datorita priceperii si ideilor ingenioase DIY, acum cadourile de Craciun chiar vor lua minunat prin surprindere pe cei care au fost cuminti tot timpul anului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.