Ce inseamna divortul pentru un copil


Copiii sunt cei mai expusi la suferinta in momentul in care noi, adultii, avem de-a face cu diferite parti negative ale vietii. Ajungem de foarte multe ori sa credem ca micutii nu vor fi afectati de un potential divort al copiilor deoarece acestia sunt prea mici pentru a constientiza reala poveste. 

Ei bine, ceea ce trebuie sa stiti este ca micutii sunt primii expusi atunci cand vine vorba despre un divort. Pentru unele cupluri, conflictul duce in cele din urma la divort. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite, aproximativ o treime din primele casatorii se incheie cu divort inainte de a 10-a aniversare. Pentru copii, indiferent de varsta lor, separarea sau divortul parintilor inseamna o pierdere majora. „Nu se stie exact, ce sperie un copil de 6 ani in ceea ce priveste divortul, insa situatia este stresanta pentru el si il face trist si confuz. De multe ori copiii se vor intreba: Ce se va intampla cu mine daca mama si cu tata se despart?, spune Mona Gupta, psihiatru in Raleigh, NC.
Pentru a usura anxietatea unui copil in timpul unui divort, este indicat sa-l reasiguri ca el va fi in centrul atentiei voastre. Rutina lui nu trebuie sa se schimbe radical, fiind indicat sa ramana in acelasi cartier si sa mearga la aceeasi scoala. De asemenea, oricat ar fi de greu, relatiile dintre parintii divortati ar trebui sa ramana cordiale, politicoase si cooperante. 
Regulile ar trebui sa fie aceleasi si in casa mamei si in casa tatalui, iar deciziile unuia dintre parinti n-ar trebui subminate de celalalt. „Evita sa devii critic cu fostul partener in fata copiilor. Acest lucru poate deveni greu de suportat de catre cei mici. Asigura-ti copilul ca – chiar daca sunteti despartiti – sunteti parintii lui si il veti iubi mereu. De asemenea, spune-i cat de des poti ca il iubesti”, a adaugat Gupta.
Asadar, este foarte important sa stiti sa gestionati foarte bine situatiile atunci cand vine vorba despre un divort. Copilul trebuie sa fie foarte protejat de aceste lucruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.