Mituri despre alergii

In multe din aspectele care nu iti priesc exista si un facot psihologic care sa lucreze. Se poate intampla sa te lovesti practic de un blocaj dintr-o poveste anterioara. Insa cert este ca uneori ne hazardam pentru nimic. Si cum determinarea face si ea parte din trierea asa ziselor alergii poate ca totul tine doar de confruntarea cu necunoscutul.

Indiferent de cazul acesta sau altul exista cateva mituri despre alergii care sa faca totul uneori un chin sau pur si simplu o frica nejustificata. Iata cateva dintre acestea:
  • Sa dam vina pe aditivi. Marea majoritate considera ca o alergie alimentara se datoreaza E-urilor din alimente cand de fapt totul tine de alimentul in sine. Si printre cele mai frecvente alergii se numara consumul de lapte, oua, peste. 
  • Sa crezi ca un aliment iti da alergie cand de fapt nu se concretizeaza asta. Ai putea experimenta senzatii de voma si ameteala, poate si un disconfort la nivel digestiv. Insa de vreme ce ai banuieli trebuie sa iei si masuri, sa afli care sunt alergiile tale adevarate si astfel sa cunosti cazul. 
  • Se confunda foarte des o senzatie mai putin buna cu o alergie alimentara. Se pare ca doar 3 pana la 4% din acestia sufera cu adevarat de o alergie. 
  • Unele alergii sunt manifestate inca din copilarie. Se intampla insa si sa dobandesti altele in timp. Asta pentru ca inca din copilarie organismul are sistemul imunitar in lupta cu ceea ce nu "suporta" dar de-a lungul timpului acesta poate fi oarecum imbunatatit, "corectat" si astfel si alergiile pot sa dispara. 
De vreme ce unele dispar de la sine cum este alergia la soia sau oua altele sunt incapatanate si printre cele mai complicate sunt alergiile la nuci, alune dar si fructe de mare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.