Bune dar cu masura- ce alimente te pot ingrasa cand sunt consumate in exces

Ce-i prea mult strica si pe principiul "mai rarut ca-i mai dragut" alimentatia trebuie sa fie punctul forte pentru o viata sanatoasa. Pe langa faptul ca ai nevoie sa tii cont de ceea ce mananci pune la socoteala cat inseamna o portie. Au auzit si tu probabil pe cei care se lauda ca se mentin in forma desi isi permit sa consume aproape orice si iti vine greu sa crezi asta. Si totusi...

Din lista acelor alimente ce se recomanda pana la urma prin continutul lor bogat in vitamine si nu numai se numara si cateva exemple la care se specifica clar ca nevoia inseamna ca portia sa fie una diminuata daca nu doresti sa acumulezi ceva kilograme:


  • Avocado. Stiai ca doar o jumatate de avocado are in jur de 160 de calorii? Desi este bogat in vitamina K si nu numai acesta poate fi o sursa buna pentru cei ce urmeaza o cura de ingrasare. De aceea se recomanda ca avocado sa se consume moderat, un sfert per masa spre exemplu, chiar daca il vei adauga intr-o salata. 
  • Migdalele, alunele. Au acizi grasi esentiali pentru organism. Culmea, organismul cere si grasimi pentru o functionare optima. Cu toate acestea trebuie sa faci totul cu masura avand in vedere ca intentia ta nu este sa te ingrasi. Cu o precizie de farmacista nu consuma mai mult de 22 de migdale sau 28 de alune, cu un maxim de 3 ori pe saptamana. 
  • Fructele uscate pot fi un desert minunat. Mai mult decat atat iti aduc un aport de energie, tinand la distanta bolile cardiovasculare. Cu toate acestea contin o cantitate mai mare de zahar decat acestea in varianta lor naturala, proaspata sau chiar congelata. 
  • Pestele la conserva. Prea mult sodiu, prea mult ulei sunt atentionarile pentru astfel de alimente. 
Si mai presus de toate in orice tip de meniu pe care il vei alege cantitatea este importanta astfel ca tine cont de proportii. Iti faci si pofta, ai grija si de silueta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.