Remedii naturiste pentru dureri in gat

Pana cand sa se ajunga mai departe si sa racesti ai dori sa ai in vedere modalitari prin care sa tii in frau evolutia unei posibile boli. Asa ca de indata ce durerile in gat apar nu ignora simptomele si ia atitudine. Cand incepe sa fie la un nivel tot mai ingrijorator durerile in gat se vor impune cu nevoia de a lua masuri din ce in ce mai accentuate.

Pentru astfel de cazuri leacurile de la batrani functioneaza. In acest sens poti conta pe:

  • Eucalipt. Iti da si o stare de bine, te calmeaza ca aromaterapie insa si desfunda nasul si te face sa respiri mai bine. Te ajuta sa reduci inflamatia din gat insa nu trebuie sa faci altceva decat gargara. 
  • Menta este si ea pe aceeasi lungime de unda, poti face infuzie si de ce nu poti si sa bei ceai. Actiunea acesteia tine de efectul astringent si antibacterian. Si sa fim seriosi, nu ai nimic de pierdut de vreme ce un ceai de menta se recomanda si pentru durerile de stomac. 
  • Un leac usor mai dur tine de folosirea otelului. Tot gargara trebuie sa faci deci nu se recomanda inghitirea si nu pur si simplu ci diluat. Acesta va calma durerea si iti va curata gatul, contrar poate cu usturimea ce o simti pe moment. Insa aciditatea sa inseamna ca isi face treaba.
  • Mierea nu este de uitat, aceasta calmeaza instant durerile in gat si se poate consuma pur si simplu. De asemenea o poti folosi si ca indulcitor de ceaiuri care sa actioneze impreuna cu alte remedii contra racelii. 
  • Cat despre lamaie aceasta are si vitamina C deci sustine si o imbunatatire a sistemului imunitar, este cea care actioneaza asupra dureri si inflamarii. Daca nu o consumi pur si simplu fiertura de lamaie ca si gargara este un remediu excelent. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.