Afla cum poti invata mai usor!





Atat timp cat traim, vom invata. Cel mai mult invata insa copiii si adolescentii. Acestia lectureaza pentru scoala. Problema este ca cei mai multi dintre elevi nu stiu cum sa invete eficient. 

Exista anumite strategii de invatare rapida care sunt foarte simple, dar de care nu stiam cu totii.

Cel mai important aspect este sa invatam din timp, cel putin cu 3-4 zile inainte de examen. Daca vrem sa ingrasam porcul pe ultima suta de metri, nu vom face decat sa retinem informatia decat pentru o foarte scurta perioada de timp. De asemenea, organismul nostru trebuie sa fie bine odihnit pentru a da un bun randament creierul. In momentul in care corpul nostru se simte obosit, nu vom face decat sa-l chinuim incercand sa invatam. Creierul nu va reusi sa retina prea multe informatii daca il supunem la acest tratament. 

Dupa ce ai citit si recitit informatia, pune-ti intrebari in legatura cu ce ai studiat. Auto-intrebandu-te, vei deveni mult mai interesat de aflarea raspunsului. Dupa cum spune si o veche vorba, "repetitia este mama invataturii". Atentie! Repetitia nu trebuie sa fie mecanica.

Dupa ce am citit de cateva ori informatia, ar fi indicat sa o reproducem cu propriile noastre cuvinte. Daca se intampla ca in continutul lucrarii sa se afle cuvinte necunoscute, ar trebui sa le gasim o traducere adaptata bunei noastre intelegeri.
Recitirea notitelor nu este atat de eficienta. Pentru a retine cat mai multe informatii intr-un timp cat mai scurt, este necesar sa lecturam intrega lucrare. Daca insa ne multumim cu niste notite, doar vom avea impresia ca am invatat, caci aceasta sinteza va fi si mai mult sintetizata.

Subliniaza informatiile importante. Astfel ele iti vor capta atentia mult mai mult asupra a ceea ce este cel mai folositor. Daca esti totusi o persoana cu o memorie fotografica buna, asta iti va fi de si mai mult folos. 

Daca parcurgi toti acesti pasi, vei putea beneficia de o invatare rapida si eficienta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.