Cele mai antrenante activitati pe iarba pentru copilul tau



Activitatile care au loc intr-un mediu placut sunt unele din cele mai iubite de catre copii, in masura in care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile si sa socializeze intre ei. Ca si parinte, mereu ne facem griji cu privire la mediile in care copiii nostri se dezvolta, ne gandim la jocurile recreative din casa si la cele in aer liber.
Inainte de a spune care sunt activitatile preferate de catre copii, este bine sa mentionez care este scopul activitatilor din aer liber, a jocurilor si a actiunilor recreative.

Cele mai multe jocuri si activitati in mediul liber privesc o postura corecta, invatarea mersului, dezvoltarea muschilor in al doilea an de viata, dezvoltarea imaginatiei in timpul copilariei, precum si dezvolvarea unui organism sanatos in timpul adolescentei si perioadei de adult.

Skate si biciclete
Poti sa iti inveti copilul sa patineze, il inveti mersul cu placa, cu rolele, cu skateboardul sau il poti invata cum sa mearga pe bicicleta intr-o zona deschisa, fara bariere si obstacole. Bicicleta, tricicleta sau oricare alt instrument de educare are avantajele distractiei si a jocului, fiind executate cu gratie si ambitie. Pentru ca implica invatare intr-un timp indelungat, mersul pe bicicleta sau cu rolele construieste cu rapiditate masa musculata si de altfel constituie o buna oportunitate pentru timpul liber. Insa, ca si parinte, ai grija ca al tau copil sa invete aceste jocuri prin forme distractive de invatare si odata ce cunosc bine tainele mersului cu siguranta nu necesita decat supervizarea ta.  Opteaza pentru acele biciclete si triciclete de calitate si ai grija ca al tau prichindel sa devina bun in mersul pe aceasta.

Activitati in  mediul extern
Sunt o multime de activitati care pot fi practicate in mediul extern si de altfel care implica elemente din natura, precum gradina, parcurile. copiii iubesc astfel de locuri si adora sa se catere, sa se uce in copaci, sa jongleze, sa topaie si sa sara cat pot ei de tare. In ziua de astazi inca sunt la putere jocurile precum ascunsa, sotronul sau oricare alte activitati care se fac in grup, precum Frisbee, volei sau chiar fotbal. Toate activitatile din aer liber au farmecul lor, sunt distactive si construiesc relatii solide intre partenerii de echipa.Toate aceste activitati sunt destinate copiilor de peste un an de zile, pentru ca ii ajuta in dezvoltarea lor psihica, emotionala, fizica si sociala.

Aerul curat, precum si mediul sanatos creeaza ceea ce mediul interior nu poate, si anume o armonie intre mental si fizic, mai ales atunci cand vorbim despre copii. Jocurile din gradina, in piscina, in parcuri sau in oricare alte medii deschise sunt ca o alinare atat pentru parinti, cat si pentru copii. Deci, parinti, luati aminte: educati copilul si prin alte activitati in aer liber, acolo unde se poate manifesta si exprima.


Blogger: Anke


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.