Cum sa ne odihnim mai bine?


Cum sa ne odihnim mai mult sau cum sa avem un somn linistitor? Probabil ati crede ca puteti face acest lucru, alegand sa dormiti mai multe ore pe noapte. Din pacate, acest lucru este unul absolut eronat. Intr-adevar, lipsa somnului poate avea o serie de efecte negative asupra organismului, insa expertii spun ca ne pierdem o treime din viata dormind si ca ne putem pregati in asa fel incat sa dormim mai putin.
Specialistii sustin ca o majoritatea covarsitoare de 80% dintre oameni dorm intre sase si noua ore pe noapte, iar restul de 20% cad in cele doua extreme, adica dorm sub sase ore pe noapte sau peste noua ore. 
Cu toate acestea insa, pentru majoritatea oamenilor lipsa somnului reduce concentrarea, facandu-ne sa ne simtim chiar confuzi. Si asta pe termen scurt. Pe termen lung, creste riscul de a deveni obezi, de diabet si boli cardiovasculare. 
Insa cercetatorii sustin ca exista anumiti oameni pe care nu ii afecteaza deloc lipsa somnului. 
Astfel, specialistii au demonstrat ca nu este posibil sa ne antrenam sa dormin mai putin, insa putem controla anumite aspecte ale somnului. De exemplu, specialistii au demonstrat ca poti dormi in avans pentru o perioada viitoare mai aglomerata. 

In cadrul studiului, mai multe persoane au fost puse sa se culce mai devreme decat in mod normal timp de o saptamana. Apoi, acestea au fost private de un numar considerabil de ore de somn, insa nu s-au simtit atat de obosite pe cat s-au simtit alte persoane care nu dormisera in avans. 
Asadar, aveti griji cat dormiti si la ce ora va puneti la somn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.