Ce zace in jurul tau- top locuri murdare

Ne chinuim mereu sa dezinfectam si sa curatam lucrurile din jurul nostru. Credem spre exemplu ca toaleta este cea care are nevoie de insistenta pentru a fi 100% curat. De fapt nu vom sta cu un microscop la fiecare obiect pentru a cerceta cat de bine am curatat zona. Insa daca mai pui si prezenta unui caine, a unui animal de companie este de la sine inteles ca vei avea mai mult de curatat- un animal de companie implica multa responsabilitate si vei gasi pe nazdravani.blogspot.ro un articol despre asta.

Revenind la ale noastre, se pare ca totul in jurul nostru inseamna murdarie. Iata un top al locurilor si a lucrurilor pe care le folosesti si care ar vea nevoie de mai multa atentie in sesiunile de curatenie:
Covorul din living. Sau sufrageria asa cum spune romanul are 200 de mii de bacterii pentru fiecare centimetru cub. Unde mai pui ca la fiecare miscare nu faci altceva decat sa imprastii aceste bacterii. Aici intra incaltat, primesti musafiri, se joaca copilul, catelul etc. Si nu numai curatarea lui este necesara ci si dezinfectarea. 
La capitolul podea cea din baie intrece orice alt competitor. Pentru ca apa din vasul de toaleta la fiecare folosire se imprastie, pentru ca apa de la dus ajunge si ea pe jos. Este una din cele mai murdare suprafete dintr-o casa.
Pe aceeasi lungime de unda sunt si prosoapele din baie. Pentru ca troneaza in baie intr-un mediu umed cel mai adesea devin un loc ideal pentru ca bacteriile sa se inmulteasca. Si unde mai pui  ca le lasi atarnand de cuier dupa folosire, fiind umede sunt un loc si mai prielnic pentru bacterii.
Nici buretele de bucatarie nu scapa de microbi. Gandeste-te cate vase speli pe zi si cum la fiecare folosire indepartezi resturile de mancare si grasime de pe vase. Raman insa urme pe burete care intr-un mediu umed dezvolta bacterii. 
Oricat de mult incerci sa tii pasul cu un mediu steril mereu se vor gasi zone care sa te uimeasca. Chiar daca insistam pe vasul de toaleta acesta nu este singurul loc in care bacteriile se dezvolta intr-un numar alarmant.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.