Odihna de 5 stele

Unii ar putea dormi chiar zile intregi si tot ar spune ca se simt obositi. Pentru ca va conta mai mult calitatea si nu cantitatea, pentru ca un somn odihnitor nu tine numai de somnul in sine. Dela prea multa cafea nu vei putea adormi prea repede, pentru ca ultima masa are nevoie si ea de timp pentru a se digera vei simti aceste efecte de-a lungul noptii, motivele pentru care nu esti 100% odihnit dimineata difera.

Pentru un somn bun

Ar trebui sa tii cont de motivele pentru care nu poti dormi asa cum o faceai candva. Si in acest sens nu uita de:

  • Sportul nu se recomanda seara sau cu putin timp inainte de orele de somn. Pentru ca iti va creste temperatura corporala iti va fi greu sa adormi din cauza aceasta. Acelasi lucru se intampla cu baile seara, cu dusurile sau sauna. 
  • Nu trebuie sa ai in preajma lumini, luminite de la televizor, laptop sau orice alt gadget. 
  • Evita prea multe lichide seara. Sau mancaruri sarate care iti vor provoca sete. Astfel iti vei intrerupe somnul de n ori pentru hidratare, un somn ce nu se va mai dovedi ca fiind odihnitor. 
  • Somnul cu animalul de companie. Chiar si cel mai mic animal de companie este zgomotos si va ocupa mult spatiu din patul tau. Evita rasfatul de acest gen.
Si nu in ultimul rand o minte incarcata are mai putine sanse de a se odihni asa cum ar dori. Pe principiul  nu merge la culcare suparat elibereaza-te de conflicte si idei negative inainte de a merge in pat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.