Lumea online te schimba

Fara sa ne dam seama viata din lumea online ne schimba. Viata spus pentru ca intr-un stil paralel in mediul online avem parte de o alta realitatea, de cele mai multe ori realizata dupa bunul plac. Ne modificam fotografiile, dorim sa aratam mai bine, sa fim oameni perfecti. In realitate e cu totul alta poveste.

In mod vizibil viata se schimba din cauza mediului online. In primul rand pentru ca stim ca e pierdere de vreme insa nu ne oprim din a face asta, de a ne loga de "n" ori pe conturile existente. Inconstient sau nu ajungem tot in acest punct de fiecare data. Asta ne tine departe poate de ceea ce conteaza.

Teama de a nu fi la curent cu ce se intampla se leaga fara doar si poate de primul aspect. Astfel ca parca nu ai putea sa stai departe de contul tau activ de facebook. Unii ajung sa stea logati si sa verifice in permanenta ce se mai posteaza. Pana la urma chiar daca sub o forma indirecta este vorba de o interactiune care se simte pierduta daca nu mai exista acea prezenta online.

Dar poate partea cea mai importanta tine de puterea de a influenta si de a fi influentati, de a fi altcineva. Unii contorizeaza totul prin like-urile ce se primesc, altii tin cont de reactiile pe care le are o fotografie sau orice postare a lor. Devim astfel o cu totul alta persoana, fie mai inchisa in sine cand rezultatul nu este cel asteptat, fie prea increzuta cand acele like-uri sunt parca aprecierile reale penru o munca depusa.

Una peste alta ne lasam dusi de val de ceea ce nu stim sa separam de viata reala. Captivi intr-o lume pe care o definim din ce in ce mai mult ca fiind o realitate. Trist este ca totul este o iluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.