Mituri despre alimentatie

Din grija pentru cei mici parintii tind sa exagereze.  Sa mananci tot din farfurie, sa mananci mai multa carnita reprezinta pentru ei o multumire ca alimentatia celui mic este cea corecta. De fapt totul tine de mituri de care parintii abuzeaza insa care nu ajuta de cele mai multe ori.

Mananca mult sa fii sanatos. Sau mai degraba sa fii gras si sa te misti ca un melc. Trebuie sa mancam cu o masura pentru ca orice exces nu face bine si mancatul se include. Sa tinem cont de faptul ca mancarea multa face stomacul sa se dilate in timp, ceea ce duce la un apetit tot  mai mare. Un prim pas de a impinge copilul la obezitate infantila.

Pofta vine mancand. Cand nu exista pofta de mancare se subintelege o problema medicala pana la urma astfel ca investigatiile nu trebuie sa se excluda. Ideea mai putin inspirata de a forta copilul sa manance duce la stari de voma. Cu forta nimic nu iese bine.

Mancare multa sa se ingrase. Multi parinti au obsesia si complexul ca cel mic nu este suficient de gras. Daca asta inseamna clar demonstratia faptului ca o duce bine cum spune lumea in popor ar fi chiar rusinos sa fie prea slab. Dar cel mai bine este sa sa formeze masa musculara cand vorbim de adulti si de nevoia de sport cand vorbim de cei mici pentru ca fiind in crestere au nevoie de o armonie a formelor.


De la mic la mare cu totii avem probleme de alimentatie si mai cu seama probleme de sanatate ce tin de ingrasare. Uitam sa analizam situatia si sa cerem ajutor din ideea ca stapanim deja multiple aspecte. Doar ca multe din ele sunt mituri si fara o educatie alimentara nu putem avea o viata sanatoasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.