Mai multa miscare, mai multa sanatate

La batranete esti ceea ce ai fost in tinerete. Cu alte cuvinte asa cum te ingrijesti acum se va vedea si mai tarziu. Cat de greu pare sa fie sa faci putina miscare, pe atat de urat vei arata peste ani. Ce ne costa o viata sanatoasa? Lipsa de timp insa mai mult decat asta, lipsa de chef. 

Daca faci mai multa miscare ai parte de mai multa sanatate. Sau cel putin de o mai buna rezistenta a organismului in fata unor boli. Sau cel putin de un aspect de invidiat. Oricare dintre acestea sunt fara doar si poate necesare. 

De la cap la coada intreg organismul are nevoie de miscare. Spre exemplu musculatura compar-o cu balamelele de la o usa. Nefolosita rugineste si nici ca se mai deschide sau in orice caz scoate sunete specifice batranetilor. Asta se intampla si in organismul tau cand nu se pune accent pe sport. Ori nu numai ca muschii sa aiba tonus insa si inima caci si ea este un muschi isi imbunatateste ritmul si la randul sau va pompa mai bine sangele in tot organismul. 

Este de la sine inteles ca avem nevoie de mai multa miscare. Ce ne opreste in loc? Locul de munca de asa natura care ne tine tintuiti in fata unui monitor pentru ore bune. Lenea cand ruleaza acel film serial pe care il urmaresti. Sau dezinteresul de a privi lucrurile intr-o alta maniera. Asta pentru ca daca nu tine de lipsa de timp cu siguranta se motiveaza prin lipsa de bani. Nu trebuie sa alegi cel mai costisitor tip de sport pentru care sa investesti. Alearga cu cainele, plimba-te cu prietenii. Scoate bicicleta veche din garaj si da-i mai multa atentie. In orice caz motiveaza-te pentru a avea motive de bucurie si mai tarziu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.