Durerea se trateaza si altfel

Suntem grabiti sa luam o pastila pentru orice tip de durere am avea asa ca nu este de mirare ca nu stim si alte metode de a invinge astfel de stari. Cu toate acestea durerea se trateaza si altfel. Poate ca nu esti cel care aplica regula de durere contra durere asa ca iata o lista pentru o terapie total aparte fata de ceea ce stiai:

  • Terapia prin ras. Chiar si cand te vei forta sa razi tot este benefic pentru modul in care te simti. Secretul consta in faptul ca in organism va avea loc o eliberare de endorfine, cele care de altfel sunt responsabile pentru starea ta. Lupa contra stresului si efectiv iti consuma energia negativa. Nu ai nimic de pierdut asa ca trebuie sa iti cauti o sursa pentru a rade cu pofta. 
  • Stai deaprte de stres. Studiile arata ca cei care se expun la stres au un grad mai mare de vulnerabilitate fata de durere. Asta nu este deloc in favoarea ta asa ca atunci cand durerile te nepadesc nu ar strica sa te gandesti ce nivel de stres ai. Ca o forma de preventie tine-te departe de stres. 
  • Odihna este si ea importanta. Chiar si pe moment daca te doare capul durerea ar putea fi atenuata de somn. Insa per general studiile arata ca daca suntem odihniti avem mai multe sanse sa rezistam in fata durerii. 
  • La fel de ciudat pare sa fie faptul ca in perioadele in care suntem indragostiti durerea nu este la fel de bine si de mult resimtita. Sa fii indragostit aduce numeroase beneficii pentru starea pe care o avem. 
Nu in cele din urma echilibrul psihic in stari de durere te va ajuta sa nu mai ai nevoie de pastile. Asadar mizeaza spre exemplu pe aromaterapie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.